Viscotaq

Viscotaq is een isolatie- of sealant systeem om metaal te beschermen tegen corrosie. Het basismateriaal is een amorfe, apolaire, polyolefine compound met een lage viscositeit. Het heeft een hoge kleefkracht en hecht uitstekend op blank en op gecoat metaal in onder- en bovengrondse constructies. Het wordt met de hand aangebracht. Het systeem bestaat uit ViscoWrap, ViscoSealant, ViscoPaste en Outerwrap.

Het systeem
bestaat uit:

ViscoWrap is wikkelband dat met een overlap direct op de leiding wordt aangebracht. Het hecht uitstekend op staal en is leverbaar in 50, 100 en 150 mm brede rollen van 10 m lengte. Het temperatuurbereik is -40°C tot +70°C. De continuebedrijfstemperatuur bedraagt 60°C. Verwerken vanaf 0°C op een schone, droge ondergrond.   

ViscoSealant is een vergelijkbare compound dat als afdichtings-vulmateriaal in kokers van 310 of 1000 ml wordt geleverd.

ViscoPaste is een Putty en wordt als kneedbare afdichtings-vulpasta in staafvorm geleverd.

Outerwrap beschermband is een heavy-duty zelfklevende PVC-tape van 0,5 mm dik dat als afwerking over de wikkelband en het vulmateriaal wordt aangebracht. Het wordt in rollen van 50 mm x 30 m geleverd.